Package Base Details: handbrake-git

Git Clone URL: https://aur.archlinux.org/handbrake-git.git (read-only, click to copy)
Submitter: haawda
Maintainer: FabioLolix
Last Packager: FabioLolix
Votes: 104
Popularity: 0.001826
First Submitted: 2015-08-30 09:06
Last Updated: 2021-01-24 19:24

graysky commented on 2010-07-10 08:30

I'm trying to build an older version of this package... it requires that "disable_vaapi.patch" line. What do I need to modify in this version of the PKGBUILD to get it to work?

graysky commented on 2010-07-10 08:15

Small change to allow it to use all cores on a system replace the "launch" command with the "launch-jobs=0" command in line 46 (0 = match cpu cores) and this will override that silly "/usr/bin/make -j1" thing I reported on 04 Jul.

Here is a patch

--- PKGBUILD 2010-07-10 04:08:51.780271217 -0400
+++ PKGBUILD_NEW 2010-07-10 04:09:01.723603697 -0400
@@ -46 +46 @@
- ./configure --prefix=/usr --force --verbose --launch
+ ./configure --prefix=/usr --force --verbose --launch-jobs=0

graysky commented on 2010-07-10 08:02

Small change to allow it to use all cores on a system replace the "launch" command with the "launch-jobs=0" command in line 48 (0 = match cpu cores) and this will override that silly "/usr/bin/make -j1" thing I reported on 04 Jul.

haawda commented on 2010-07-05 04:37

automake is in base-devel. handbrake uses a complex build system, I guess the makeflags are hardcoded.

graysky commented on 2010-07-04 21:47

Need to add automake as a makedep

graysky commented on 2010-07-04 20:41

Need to add automake as a makedep

graysky commented on 2010-07-04 18:31

Something odd - the PKGBUILD doesn't honor my makeflags in /etc/makepkg.conf

compute: project data...(pass) HandBrake (developer)
: <NO-OUTPUT>
compute: makevar SRC/ = ..
compute: makevar BUILD/ = .
compute: makevar PREFIX/ = /usr
mkdir: ./build
chdir: ./build
write: GNUmakefile
mkdir: project
write: project/handbrake.m4
mkdir: log
write: log/build.txt
time begin: Sun Jul 4 14:31:30 2010
launch: /usr/bin/make -j1

I have it set to -j4 but it's using -j1

haawda commented on 2010-06-29 17:04

Yes, the patch was applied upstream. Thank you for the hint.

ponsfoot commented on 2010-06-29 07:43

disable_vaapi.patch is unnecessary anymore.

haawda commented on 2010-06-27 19:37

Fixed, it was an added CR at the last line that introduced the md4sum change.