Package Details: xorg-server-bug865 1.20.6-3

Git Clone URL: https://aur.archlinux.org/xorg-server-bug865.git (read-only, click to copy)
Package Base: xorg-server-bug865
Description: Xorg X server with the patch for freedesktop bug 865 (need to kick hotkeys on release, not press)
Upstream URL: https://xorg.freedesktop.org
Licenses: custom
Groups: xorg
Conflicts: glamor-egl, nvidia-utils<=331.20, xf86-video-modesetting, xorg-server
Provides: X-ABI-EXTENSION_VERSION=10.0, X-ABI-VIDEODRV_VERSION=24.0, X-ABI-XINPUT_VERSION=24.1, x-server, xorg-server=1.20.6
Replaces: glamor-egl, xf86-video-modesetting
Submitter: kyak
Maintainer: kyak
Last Packager: kyak
Votes: 38
Popularity: 0.47
First Submitted: 2012-03-13 18:20
Last Updated: 2020-01-04 19:41

Dependencies (43)

Required by (181)

Sources (8)

Latest Comments

« First ‹ Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... Next › Last »

hussam commented on 2016-04-06 15:51

Why make a whole new package for just one patch? Just edit the official PKGBUILD, add the patch and recompile.

kyak commented on 2016-03-29 04:49

As a first step, as I mentioned below, try building the original xorg-server using ABS. This shouldn't be any different than building xorg-server-bug865 package from AUR (in terms of setuid bit on Xorg.wrap).

If you have the same problem when building from ABS, then it is not a problem of this package. This is either a problem of your setup, or the problem of original xorg-server package.

I will not deviate in ANY way from the original xorg-server package, except for applying that patch for bug865.

pethead commented on 2016-03-29 03:55

after build&install that, startx doesn't run. need to set SUID:
sudo chmod u+s /usr/lib/xorg-server/Xorg.wrap
after that startx is running.
this behaviour appears on any of the three my arch systems.
if you want you could try to install arch on VBOX through the steps of installing to Xorg and change it to bug865 update.
may be I'd skip or made some wrong operation that led to the loss SUID bit on building bug865 of X.

kyak commented on 2016-02-09 15:23

Not out of date, Det, yet.

kyak commented on 2016-01-17 08:50

You should report the issue to xorg-server package then.
Still not sure why your particular system exhibits such behaviour.

pethead commented on 2016-01-17 02:27

If did build with
--enable-install-setuid \ (is disabled by default)
Xorg has SUID
But if did build with
--enable-suid-wrapper \
Xorg.wrap hasn't SUID.

pethead commented on 2016-01-16 05:37

I have installed Arch with ext4. Why should I use NTFS on non-Windows? :)
Just get Arch installed from scratch on VBox, make regular user as I described below, login user and then try X and X-bug sequentially. It will take 15-20 min. :)

I'll try to build original xorg later.

kyak commented on 2016-01-16 03:18

Try building the original xorg-server using ABS. If the problem is the same, then it's your set up.

kyak commented on 2016-01-16 03:07

You can diff this PKGBUILD and the one from xorg-server to make sure they are identical except for the parts that have to do with the extra patch.

I don't really have any ideas why it is not working for you. Maybe your file system that you use for building the package doesn't support the suid bit, so it is lost during unpacking. You don't build on NTFS, do you? Or have some weird mount options in fstab?

pethead commented on 2016-01-16 02:30

None of manipulations of uninstalling\reinstalling are coming to SUID bit defined.
If I install regular xorg-server, it has SUID bit on Xorg.wrap.
But I trace building steps of xorg-server-bug865 and after installing step Xorg.wrap hasn't SUID bit already in pkg/.../lib/xorg-server/*Xorg.wrap (100755 instead of 104755).

xorg-related packaged?
sudo pacman -S xorg-server xorg-xinit xorg-server-utils xterm xf86-input-synaptics

May be my regular user has wrong rights or groups that come to disable inheritance SUID?
useradd -m -g users -G audio,games,lp,optical,power,scanner,storage,video,wheel -s /bin/bash qq