Package Details: sogo 4.0.8-1

Git Clone URL: https://aur.archlinux.org/sogo.git (read-only)
Package Base: sogo
Description: groupware server built around OpenGroupware.org (OGo) and the SOPE application server
Upstream URL: http://www.sogo.nu/
Licenses: GPL
Replaces: sogo2
Submitter: DJ_L
Maintainer: deons
Last Packager: deons
Votes: 7
Popularity: 0.001148
First Submitted: 2016-05-05 01:05
Last Updated: 2019-08-03 06:06

Dependencies (16)

Required by (0)

Sources (4)

Latest Comments

1 2 3 4 5 6 Next › Last »

DJ_L commented on 2019-02-04 01:10

Yes, you'll have to rebuild SOPE and SOGo against the new version.

chetwisniewski commented on 2019-02-02 23:37

This package breaks reading emails on webmail on upgrade to GNUStep 1.26. I downgraded to gnustep-base-1.25.1-4 to fix.

a_manthey commented on 2018-12-15 21:26

DJ_L -sorry, i saw your comment just now. Since 4 months i run it without any problems on rpi3 armv7 for my family network.

DJ_L commented on 2018-11-18 21:14

a_manthey - you stated specifically that it builds. Let us know if it runs acceptably and it can be added. A bit busy now, but I'll get to work on a Pi build in a couple of weeks. I've got a handful of them sitting around doing nothing ATM.

a_manthey commented on 2018-11-17 10:34

builds on raspberry pi3 too if armv7h is added to arch in PKGBUILD

deons commented on 2018-10-11 07:40

Hi DJ_L,

Thanks for your patches on the bug report, I have now included them in the arch packages.

deons commented on 2018-10-10 05:57

Hi DJ_L,

Some info that might be useful to you. SSL_load_error_strings(); was introduced in 4.0.2 via the following commit

https://github.com/inverse-inc/sogo/commit/5a48fca43dc387033f53f6f99ac045eae1cf9604#diff-3d19a9a222e32bc7b14dd7be7cb5751b

to fix the following bug "S/MIME emails are rendered blank when using GnuTLS" https://sogo.nu/bugs/view.php?id=4433

The ssl_load_error.patch that I have included in this package reverts that commit, not the best solution and is just a temporary solution.

I have tested S/MIME emails and everything is still fine on archlinux.

Thanks again for all of your help.

DJ_L commented on 2018-10-09 17:31

Thanks. If that works for chetwisniewski, we'll need to create proper version specific patches and attach to the bug at sogo.nu. I'll do it tonight if I have time.

deons commented on 2018-10-09 06:35

Hi DJ_L,

I only needed to remove it from sogo (UI/MailPartViewers/UIxMailPartSignedViewer.m) and now everything is working for me. Thanks for your help. I have added the fix to the PKGBUILD file for now. If anyone else is having a problem with this package please leave a comment.

DJ_L commented on 2018-10-09 04:42

I'm not sure that ssl message isn't a misnomer. Unfortunately, with OpenSSL-1.1.1, it appears that the message you are seeing should be harmless. The library is initialized by default now days.

The suggestions should get rid of the SSL error messages on OpenSSL-1.1.0+ (just drop in immediately before configure in each resp.).

For SOPE (forgive the long line, you can break in the PKGBUILD):

sed -e '/SSL_library_init/d' -e '/SSL_load_error_strings/d' -i sope-core/NGStreams/NGActiveSSLSocket.m

For SOGo:

sed '/SSL_load_error_strings/d' -i UI/MailPartViewers/UIxMailPartSignedViewer.m

Again, the above is just speculation, I have NOT seen that error, but I suspect it was because I lag behind a bit. I've built as above, against OpenSSL-1.1.1 before suggesting those, and it is still working for me. The issue I had seen today was with the recent mariadb upgrade (a restart of mariadb fixed it). Again, however, the messages should be harmless, so I doubt that fixes the message list errors, but worth a shot I suppose.

Note: Forgive the edits, I've no idea how to force a hard return. Also, if this does not get it, despite the fact that I don't see the error, two to one, I'd suggest dropping back to 4.0.1 until the devs answer in the bug.