Package Details: octopi 0.10.0-2

Git Clone URL: https://aur.archlinux.org/octopi.git (read-only, click to copy)
Package Base: octopi
Description: A powerful Pacman frontend using Qt5 libs
Upstream URL: https://tintaescura.com/projects/octopi/
Licenses: GPL2
Conflicts: octopi
Provides: octopi, octopi-cachecleaner, octopi-repoeditor
Submitter: ImNtReal
Maintainer: matmoul
Last Packager: matmoul
Votes: 610
Popularity: 46.11
First Submitted: 2013-09-03 23:42
Last Updated: 2020-08-11 20:10

Dependencies (12)

Sources (1)

Pinned Comments

matmoul commented on 2020-07-21 20:19

Changes with octopi 0.10.0 : Now you need to choose the notifier package. For Plasma/KDE : use octopi-notifier-framework For other : use octopi-notifier-qt5

Latest Comments

1 2 3 4 5 6 ... Next › Last »

mozo commented on 2020-08-11 20:24

Thank you :)

matmoul commented on 2020-08-11 20:14

@mozo, thanks for your feedback, I've missed a cp icon in the PKGBUILD.

Try the last release 0.10.0-2 with the fix for the icon.

mozo commented on 2020-07-30 07:52

@matmoul, thank you but there isn't /usr/share/icons/octopi directory. The Octopi icons are in /usr/share/icons/. I tried with a new user and the problem is here when I use my icon set.

https://i.imgur.com/0E9NI6E.png

With breeze the Octopi icon is just an archive. I'll just set an icon manually. Thank you :)

matmoul commented on 2020-07-23 22:50

@mozo I'll suspect that you have some knowlegde...

Icons of octopi is stored in

ls /usr/share/icons/octopi*

ls /usr/share/icons/gnome/32x32/apps/octopi*

Try to take a look at your .dekstop files

ls /usr/share/applications/octopi.desktop

cat /usr/share/applications/octopi.desktop

mozo commented on 2020-07-23 22:35

Hello, My ~/.cache/ is in RAM and it's deleted on every reboot :)

matmoul commented on 2020-07-23 21:25

@mozo Some other ideas, try to launch kbuildsycoca5 or remove ~/.cache/icon-cache.kcache from a tty before launch your graphical session.

And an other idea is the theme... I use breeze.

mozo commented on 2020-07-22 22:42

Hello, -Sy octopi doesn't help. I can't try with a new profile for I'm on a vacation and I access my PC remotely but it's a fresh installation and I don't think it's a problem with it. I'll try in a week :)

matmoul commented on 2020-07-22 21:51

@mozo Can you try with a new user profile? I suspect that an old modification impact you.

matmoul commented on 2020-07-22 21:40

@mozo Very strange, me too... Can you try to reinstall the package? -Sy octopi with your aur helper

mozo commented on 2020-07-22 21:01

@matmoul, it's KDE Plasma :)