Package Details: chromium-vaapi-bin 75.0.3770.142-1

Git Clone URL: https://aur.archlinux.org/chromium-vaapi-bin.git (read-only)
Package Base: chromium-vaapi-bin
Description: Chromium with VA-API support to enable hardware acceleration, pre-compiled
Upstream URL: https://www.chromium.org/Home
Licenses: BSD
Conflicts: chromium, chromium-vaapi
Provides: chromium, chromium-vaapi
Submitter: maximbaz
Maintainer: kureta
Last Packager: kureta
Votes: 66
Popularity: 6.269111
First Submitted: 2017-06-17 14:26
Last Updated: 2019-07-17 23:12

Dependencies (39)

Required by (47)

Sources (2)

Pinned Comments

kureta commented on 2019-05-22 16:50

chromium-vaapi is currently having problems with intel. You can follow developments here. For now, I have rolled back to the previous version, I suggest you do the same, until this issue is resolved.

kureta commented on 2019-01-29 11:07

Please add this gpg key to install this package

gpg --recv-keys EB4F9E5A60D32232BB52150C12C87A28FEAC6B20

You can also add keyserver-options auto-key-retrieve to your ~/.gnupg/gpg.conf file.

If you have problems connecting to a Chromecast, just enable the following flag:

chrome://flags/#load-media-router-component-extension

and restart Chromium.

Thanks to maximbaz for providing pre-compiled binaries, and thanks to niklaszantner for the tip about Chromecast.

Latest Comments

1 2 3 4 5 6 ... Next › Last »

Lessaj commented on 2019-07-04 01:10

With the new release 75.0.3770.100 vaapi is now working properly for me with AMD GPU, previous release of 75 it did not and only VP9 would play on YouTube once I disabled h264ify. Might have been broken on the previous release of 75 due to the Intel iGPU in my system as well but I don't have any other systems with just an AMD GPU to test in. Either way it's working again so I'm happy.

freefreeno commented on 2019-06-29 16:50

No videos play at all now with Intel Hd graphics 620. Not even with h264ify extension. At least with last update I could play everything besides Vp9 and now nothing.As far as my comment the other day for some reason when updating to new version pacman removed chromium-vaap-bin and installed chromium-vaapi instead but I have since then fixed that but now I have no videos that are capable of playing. I have intel-media-driver correctly installed and vainfo command telling me so besides there has been no changes in my driver since all the videos were playing. So I guess it is time to remove chromium vaapi all together.

kureta commented on 2019-06-25 14:03

@freefreeno what is the output of pamac-aur? You can also try makepkg -si inside the folder where it was downloaded.

kureta commented on 2019-06-24 22:12

@erenseymen added pipewire as a dependency. Thanks for pointing it out. Tesekkurler.

xuanruiqi commented on 2019-06-24 09:15

chromium-vaapi is not only having problems with Intel; it's also having problems with NVIDIA. It seems that only users using AMD hardware are unaffected ATM.

erenseymen commented on 2019-06-23 09:54

There is a missing dependency. When I try to open chromium, I get this error. "/usr/lib/chromium/chromium: error while loading shared libraries: libpipewire-0.2.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory" I've installed pipewire and now it opens. Pipewire should be a dependency to this package.

freefreeno commented on 2019-06-23 02:43

Pamac-aur will not install this for some reason and when go to the folder where it was download and run: sudo pacman -U chromium-vaapi-75.0.3770.90-3-x86_64.pkg.tar.xz

I am seeing this for some reason: chromium-vaapi and chromium-vaapi-bin are in conflict (chromium). Remove chromium-vaapi-bin? [y/N]

It installs fine this way though. Pamac will not do it.

javashin commented on 2019-06-22 18:32

chromium-vaapi-75.0.3770.90-3-x86_64.pkg.tar.xz 18-Jun-2019 10:36

Works fine here thanks for the links i have a intel hd 4600 haswell , intel i5 4200M , thinkpad l440 :)

EDIT: my most visited web pages thumbnails on new tabs are gone and 'Enable using the Google local NTP' Flag Set to 'Enabled' dont work , downgrading :(

EDIT2:

something went wrong after upgrade i removed .config/chromium and i have reset chrome chromium settings and re-sync and now everything is fine with 75.0.3770.90

kureta commented on 2019-06-22 18:08

Since I keep getting complaints about not updating even though I have stickied a comment explaining why, I will update to the latest version tomorrow morning. People can skip this update or roll back if they have any problems.

maximbaz commented on 2019-06-22 17:47

Up to you guys, this particular package is maintained by kureta :)